Wist je dat op 7 juli 1550 chocolade voor het eerst werd geïntroduceerd in Europa? Daarom is het vandaag Wereld Chocolade Dag! In Nederland werd cacao pas later bekend, tussen 1610 en 1640. Tijd voor een chocolaatje bij de koffie vandaag? Bovendien verricht donkere chocolade wonderen voor zowel je huid als je lokken.
1. Gezonder en sterker haar
Donkere chocolade bevat koper, zink en ijzer. Deze mineralen bevorderen het celvernieuwingsproces, de zuurstof- en de bloedstroom naar je hoofdhuid. Gezonder en sterker haar, dus!
2. Glanzende huid
Naast koper, zink en ijzer, bevat donkere chocolade ook calcium en vitaminen A, B1, C, D en E. Deze ingrediënten voeden en hydrateren je huid, waardoor zij gaat glanzen.
3. Haarmasker voor glanzende lokken
Combineer donkere chocoladesnippers met honing en yoghurt voor een heerlijk haarmasker. Pak je haar vervolgens in met folie, zodat het niet afgeeft en het masker goed zijn werk kan doen. Spoel het haar vervolgens uit met koud water voor mooie glanzende lokken.
4. Minder rimpels
Cacao helpt om stresshormonen te verminderen. Stress heeft een negatieve invloed op de huid. Minder stress betekent minder afbraak van collageen en minder rimpels. Wij vragen ons wel af hoeveel chocolade je daarvoor moet eten!