Wervelende show Kinki Kappers: Human Nature

Het Kinki Kappers Artistic Team trapte het jaarlijkse L’Oréal Pro Benelux Gala 2023 af met een bijzondere show over de relatie tussen de menselijke natuur en de Metaverse. De Metaverse is volgens Kinki een verlenging van de fysieke samenleving, waarin zowel het goede als het duistere in ons een plek heeft. Met de show ‘Human Nature’, zet Kinki Kappers een statement neer over de Metaverse en wat dat voor ons als mens en als kappers kan betekenen.

Boodschap
Met 15 futuristische looks liet het Kinki Artistic Team zien dat zij blijven innoveren op het gebied van kleur, vorm en creativiteit. Artistic Director Casper Wigbels: “Er zit in ons allemaal iets goeds, maar ook iets duisters. Veel mensen omschrijven de Metaverse als een soort utopisch toevluchtsoord, een plek met oneindige mogelijkheden, waar al onze problemen verdwijnen. Hoewel er heel veel positieve kanten zitten aan een digitale samenleving, staan ons ook uitdagingen te wachten. Denk bijvoorbeeld aan privacy, online identiteit – ben je wel wie je zegt dat je bent? – of het verliezen van contact met de realiteit. Dit worden snel issues waar we over na moeten gaan denken als samenleving. Met deze show willen we mensen aan het denken zetten over deze issues door beide kanten van deze Meta-munt te belichten.”

Wonderen en mogelijkheden
Hoewel de show een kritische blik gaf op de toekomst van de Metaverse zijn er ook genoeg redenen om enthousiast te zijn. De Kinki-show liet ook zien hoe de Metaverse voor meer connectie kan zorgen, dat kennis delen makkelijker wordt en er een plek is voor zelfexpressie, iets waar Kinki zich al sinds het begin hard voor maakt. Door o.a. de spectaculaire aerial performance kon het publiek de vrijheid ervaren die de Metaverse ons kan bieden. Casper: “Het was een intense show, waarin we het publiek in het begin mee wilde nemen in het gevoel van angst en bekeken worden. Verderop in de show kon je in de Kinki Metaverse genieten van alle wonderen en mogelijkheden.

Heb je de show gemist en ben je benieuwd? De volledige video kijk je hier: https://www.youtube.com/watch?v=TbKLufLu4x4

www.kinki.nl

Credits:
HAIR: KINKI ARTISTIC TEAM: SALLY DIJKMAN, MICHAEL VAN DOORN, RENSKE DIRVEN, SIMON WEIJTERS, INDY BOSMAN, DYLANO AKKERMANS, CASPER WIGBELS
HAIR ASSISTANT: ESMEE VAN DER WINDT
DESIGNERS: ISABELL SCHULZ, BIANCA BLAAUW
LATEX: UNTITLED RUBBER
MUA’S: PAUL BENJAMIN, MAARTJE GIMBRERE, STIJN PLOEG
CHOREOGRAPHY: VIRGIL MORENO, MEYLINE SCHUURS
PROJECTIONS & ANIMATION: JACO SCHILP, CRIS MOLLEE, LIGHT-UP COLLECTIVE
MUSIC: BOB VAN BEURTEN
AERIAL PERFORMANCE: SEQUOIA VAN EKEREN, ERIK BERKEY
SHOW COÖRDINATOR: SANDRA ROOSSIEN
CHEF DE CABINE: JESKE DE CORTE
VIDEO: MAURICE SWINKELS
ARTISTIC DIRECTION: CASPER WIGBELS
SPECIAL THANKS: KINKI KAPPERS, L’OREAL BENELUX

  • Vraag
    aan FNV MOOI?

    • Bel 030 - 23 14 221
    • Stel je vraag per e-mail
  • Word lid
    van FNV MOOI

    • Hulp & advies
    • Kortingen op producten
    • Antwoorden op al je vragen
    Klik hier