Bon voor Jaaropgave Contributie FNV MOOI

Contributie terugvragen

Voordeel voor leden: vraag een deel van je vakbondscontributie terug! 

Val je onder de cao Kappers?
Dan kun je als lid van FNV MOOI een deel van je betaalde contributie terugvragen bij je werkgever. In de Bedrijfstak cao Kappers hebben wij namelijk een voordelige fiscale regeling afgesproken voor de vakbondscontributie.

Hoe werkt het?
De door jou betaalde vakbondscontributie kan jaarlijks door jouw werkgever fiscaal worden verrekend. Als de cao voor het Kappersbedrijf van toepassing is dan is jouw werkgever zelfs verplicht daartoe medewerking te verlenen (artikel 4.11 cao). De huidige cao is nu algemeen verbindend verklaard en geldt dan ook  voor een ieder werkzaam in het kappersvak.  Jouw werkgever verrekent het bedrag van de contributie dat op de jaaropgave van FNV MOOI staat eenmalig met het bruto maandsalaris van jou in hetzelfde kalenderjaar. Hierdoor staat er een lager brutoloon op je loonstrook en wordt er daarom minder loonheffing ingehouden. Dit levert jou een belastingvoordeel op, waardoor je in die betreffende maand een hoger netto-loon overhoudt.
Werk jij en heb je ook een uitkering bijvoorbeeld een WIA-uitkering vraag FNV MOOI dan eerst om informatie.

LET OP: alleen van toepassing als je onder de cao Kappers valt en de rest van het jaar lid blijft van FNV MOOI.

Ben je zzp’er?
Dan kun je de betaalde contributie aftrekken als bedrijfskosten. Dit kun je aantonen met bankafschriften of vraag ons een jaaropgave van de betaalde contributies.

Wat moet je doen? 
Vul onderstaande bon in klik op verzenden. Wij sturen je binnen 4 weken een Jaaropgave Contributie waarin we verklaren dat je lid bent van FNV MOOI en dat je het afgelopen jaar je contributie hebt betaald. Je ondertekent deze jaaropgave en overhandigt hem aan je werkgever, als je zzp’er bent, gebruik je hem bij je belastingopgaaf. Je kunt de bon tot het eind van het jaar inleveren.

 

Jaaropgave Contributie
DD-MM-JJJJ
Ik ben *
Ik werk *
Let op: alle velden met een sterretje zijn verplicht in te vullen.
 • Vraag
  aan FNV MOOI?

  • Bel 030 - 23 14 221
  • Stel je vraag per e-mail
 • Word lid
  van FNV MOOI

  • Hulp & advies
  • Kortingen op producten
  • Antwoorden op al je vragen
  Klik hier